Warta & Sorotan

Piwulang babagan Penghapusan Nuklir: Minggu Disarmament 2018

Pisanan ditelpon ing taun 1978 ing Dokumen Akhir Sesi Khusus PBB babagan Pelucutan Senjata, Minggu Pelucutan Senjata diwiwiti nalika ulang taun madege PBB. Minangka wayahe pendidik perdamaian kanggo ngatasi masalah lan kemungkinan sing ana ing upaya ngupayakake apa sing diarani Elise Boulding minangka "jagad bebas senjata." Minangka Kampanye Global kanggo Pendhidhikan Perdamaian ing target minggu iki, kita nawakake bahan kanggo miwiti diskusi babagan penghapusan senjata nuklir, lan mikir babagan nulis "sejarah anyar." [terus maca…]

Warta & Sorotan

Ngurangi risiko perang nuklir diwiwiti ing kelas

"Ora ana kebutuhan sing luwih akeh babagan pendhidhikan ing wilayah pelucutan senjata lan non-panyebaran ... Wiwit pungkasane Perang Dingin, konsep keamanan lan ancaman sing diganti nuntut pemikiran anyar. Pikiran anyar kasebut bakal muncul saka wong-wong sing wis duwe pendidikan lan trampil dina iki. " - Mantan Sekretaris Jenderal PBB Kofi Annan [terus maca…]

Warta & Sorotan

"Ayo Goleki Sikap Tentrem”

Artikel iki minangka sing pertama ing seri sing nemoni perdamaian Betty Reardon sajrone nem puluh taun. Ing kene Betty komentar babagan koleksine sing diowahi bebarengan babagan tatanan jagad: "Ayo Priksa Sikap Kita Kanggo Perdamaian: Enquiry In Some of the Political and Psychological Barre to World Peace." Dheweke takon marang para pamiarsa kepiye wacana babagan pelucutan senjata lan penghapusan senjata nuklir dening Paus John XIII lan Presiden John F. Kennedy bisa uga relevan karo pendidik perdamaian saiki. [terus maca…]

Tandha Tindakan

Bebungah Nobel Perdamaian 2018: wayahe sing bisa diwaca

Hadiah Nobel iki nyedhiyakake wektu sing bisa diwulangake. Kurang banget sing ngerti kepiye kekerasan integral tumrap wanita (VAW) kanggo perang lan konflik bersenjata. VAW bakal tetep ana sajrone ana perang. Ngilangi VAW dudu nggawe perang piye wae "luwih aman" utawa luwih "kamanungsan". Nyuda lan ngilangi VAW gumantung karo ngilangi perang.  [terus maca…]