Wulan: Bisa 2016

"Waja Cahya": Pemangkin Peacelearning

Betty Reardon mriksa dokumenter paling anyar Abigail Disney "The Armor of Light." Film kasebut kanthi semangat nglakokake, instruksi kanthi etika lan relevan karo politik, minangka kontribusi penting kanggo obrolan sosial saiki babagan debat budaya senjata Amerika, tembakan saben dinane, lan nambah senjata kanggo keamanan pribadi lan kulawarga sing dadi ciri. Rutin pati bedhil sing nyuda kabeh umur lan balapan, nanging ora padha karo pria kulit ireng nggawe kegigihan rasisme ing urutan sosial kita kanthi nyata. Kurang dicathet, mung digoleki publik ing kasus sensasional utawa tindak pidana sing narik kawigaten para feminis lan aktivis hak wanita, yaiku pirang-pirang insiden kekerasan rumah tangga sing saya gedhe amarga ora mateni fisik, nalika pelaku duwe senjata api. Bocah-bocah nggawa bedhil menyang sekolah utawa mati amarga penembakan sing ora disengaja, biasane ing omah dhewe asring dilaporake. Akses gampang menyang bedhil uga nambah kamungkinan yen mati utawa cilaka serius ing tindak kriminal sing bisa uga ora nyebabake jalarane.

Cetha prevalensi bedhil lan kepemilikan pribadi gaman nyerang nyebabake masalah proporsi kasebut dadi subyek sing penting kanggo agenda piwulang kabeh pendhidhikan perdamaian. Film Disney minangka alat pedagogis sing kuat kanggo ngatasi item agenda iki. Iki nggambarake kanthi jelas kabutuhan nasional sing angel kanggo ngadhepi masalah gaman ing masarakat Amerika lan nyathet perjuangan kanggo ngrampungake kabutuhane dening telung wong kanthi latar belakang sing beda-beda sing duwe kapercayan babagan nilai urip manungsa.

Pelatihan Pendidikan Perdamaian kanggo Sekolah Tinggi Pendidikan Filipina

Pusat Pendidikan Damai Perguruan Tinggi Miriam nyelenggarakake pelatihan kanggo tim fakultas saka Sekolah Tinggi Pendidikan Filipina 19-20 Mei 2016. Lokakarya kasebut ngupayakake para peserta supaya ngerti babagan pengetahuan, sikap lan katrampilan sing kalebu pendhidhikan perdamaian uga ing pendekatan pengajaran lan strategi sing cocog karo pendhidhikan kanggo perdamaian. Iki uga ngupayakake para peserta supaya nggabungake pendhidhikan perdamaian menyang kursus pendhidhikan profesional wiwit taun SY 2016-2017.

Program Pendhidhikan Perdamaian Rwanda rampung, Ngukur Pengaruh Yayasan USC Shoah ing Rwanda

Program Pendidikan, komunitas lan pembangunan perdamaian Rwanda Peace Education Program (RPEP) wis rampung sawise telung taun, lan mitra-mitra wis wiwit ngevaluasi pengaruh USC Shoah Foundation - Institut Pendidikan Sejarah Visual peran ing program kasebut, kanthi asil sing positif. Tujuan umum RPEP yaiku promosi kohesi sosial, nilai positif (kayata pluralisme lan tanggung jawab pribadi), empati, mikir kritis lan tumindak kanggo mbangun masarakat sing luwih tentrem ing Rwanda.

Ekundayo Igeleke: Aktivisme liwat pendhidhikan

Kawicaksanan sekolah ing Ohio kanggo ngatasi "tumindak kasar, ngganggu utawa ora cocog" ora cocog karo segmen komunitas sing akeh. Para aktivis negesake manawa miturut "kabijakan toleransi nol" kasebut, bocah-bocah pancen ditanggepi lan diusir amarga pelanggaran sing ora nindakake kekerasan, asring ora bisa dikendhaleni, lan bisa uga dirampungake kanthi ati-ati saka pejabat sekolah. Dheweke uga mbuktekake manawa bocah-bocah warna kena pengaruh luwih gedhe tinimbang kanca-kancane.

Ekundayo Igeleke, direktur eksekutif anyar Asosiasi Pengayaan Wilayah Universitas, ngawasi Sekolah Freedom, program musim panas K-12 gratis ing Columbus, OH. "Kita fokus ing keadilan restoratif," ujare Igeleke, sing bakal nggawa spesialis intervensi taun iki. "Kita ora nate nyingkirake bocah kasebut ing program kasebut, ora peduli ala apa wae."

WISE Ngatur Dialog Global babagan Pendidikan, Perdamaian lan Pembangunan ing Tunis

Ing tanggal 26 Mei 2016, WISE nggabungake, kanggo pertama kaline, Hadiah WISE kanggo Pelamar Pendidikan, Dr. Sakena Yacoobi, lan perwakilan Quartet Dialog Nasional Tunisia, Pemenang Hadiah Nobel Perdamaian 2015, Ibu Ouided Bouchamaoui. Dr. Yacoobi lan Ibu Bouchamaoui nuduhake pengalaman lan njlentrehake macem-macem strategi sing ditindakake ing negarane, kalebu praktik paling apik ing pendidikan kanggo ningkatake perdamaian lan pembangunan.

Manajer Pembelajaran Kemanusiaan: Simpen Anak Inggris

Save the Children UK ngupayakake Manajer Pembelajaran Kemanusiaan sing berpengalaman kanggo gabung lan nuntun pemetaan kegiatan sinau kamanungsan sing ana lan desain inisiatif pembelajaran kemanusiaan inovatif kanthi kemitraan karo Pusat Akademi lan sektor kemanusiaan sing luwih akeh.

Deklarasi lan Kerangka Kerja Terpadu kanggo Pendidikan Kanggo Perdamaian, Hak Asasi Manungsa lan Demokrasi

Dokumen iki minangka Deklarasi sesi kaping 44 Konferensi Internasional Pendidikan (Jenewa, Oktober 1994) sing didhukung karo Pratelan Konferensi Umum sesi 44 Konferensi Internasional Pendidikan (Jenewa, Oktober 1994) sing didhukung dening Konferensi Umum UNESCO ing sesi sing kaping wolulikur ing Paris, November 1995 saka UNESCO ing sesi kaping wolulikur Paris, November 1995.

Resolusi Konflik MA Anyar sing ditawakake UMass Boston ing Israel

Dikembangake lan dianugerahi dening UMass Boston, gelar master seni ing Resolusi Konflik minangka program pengalaman sing siswa urip, makarya, ngamati lan kolaborasi karo warga Yahudi lan Palestina lan sarjana ing siji-sijine komunitas ing saindenging jagad sing Palestina lan Yahudi urip bebarengan kesetaraan lan perdamaian, Wahat al-Salaam / Neve Shalom [Oasis Peace] ing Israel. Gelar master iki cocog kanggo wong-wong sing ngupayakake urip bareng kanthi tentrem liwat pendhidhikan, kesadharan lan komitmen kanggo ngurmati cita-cita masarakat multikultural.

Saiki Wayahe Ndhukung Peacebuilders Muda

600 yuta wong enom urip ing konteks sing ringkih lan kena pengaruh konflik. Ing pirang-pirang panggonan, wong enom kalebu luwih saka setengah populasi. Kita duwe kesempatan sing durung pernah ana sadurunge kanggo ngupayakake upaya pemuda supaya bisa tentrem, nanging mung yen kita nglawan mitos lan ndhukung aktor perdamaian sing paling efektif. Tujuan Pembangunan Berkelanjutan, tinjauan lengkap babagan arsitektur perdamaian PBB, Kesepakatan Anyar, KTT Kemanusiaan Sedunia, lan Resolusi Dewan Keamanan PBB 2250 babagan Pemuda, Perdamaian lan Keamanan kabeh wis nyorot ing perdamaian pemuda.

Program Persatuan Nasional Peradaban Nasional Sipil: Nelpon Aplikasi

Tujuan utama Program Fellowship UNAOC yaiku nantang stereotip budaya lan nggawe kemitraan lintas budaya antarane masarakat saka macem-macem agama lan budaya. Sajrone rong minggu, kohort Eropa & Amerika Utara (EUNA) lan kohort Timur Tengah & Lor-Afrika (MENA) bakal ngunjungi wilayah liyane lan berinteraksi karo macem-macem aktor lan mitra lokal. Ing 2016, Program Fellowship uga bakal fokus ing Pendidikan minangka alat kanggo nyegah radikalisasi lan xenophobia. Aplikasi 2016 tanggal 26 Juni.

Gulung menyang Top