Publications

Nang Revolusi Crita

Crita saiki saya rame. Kanthi terus-terusan ngembangake crita nuduhake teknologi ora gampang. Ing edhisi paling anyar "Mbangun Perdamaian," publikasi Aliansi kanggo Peacebuilding, "Ing jero Revolusi Crita," mriksa akeh cara kanggo komunikasi karo siji liyane lan kekuwatan sing dienggo crita kanggo inspirasi perdamaian uga perang.

Masalah iki ndeleng proses pembelaan lan pariwara - kalorone adol perdamaian kanthi cara sing unik. Iki nampilake karya StoryCorps lan kepiye carane ngunggahake swara lokal kanggo menehi kontribusi kanggo masarakat sing luwih tentrem. Crita uga asalé saka Counteremisme Kekerasan lan komunitas nggawe film nalika nggoleki cara narasi bisa nulis ulang sejarah - lan apa sing dibutuhake kanggo mbukak kasunyatane. [terus maca…]

Warta & Sorotan

Pendhidhikan nggawe perdamaian

Konferensi anyar babagan peran pendhidhikan ing pambangun kohesi sosial lan perdamaian berkelanjutan, sing dadi tuan rumah UNICEF, Global Partnership for Education (GPE) lan Bank Dunia, saiki bakal teka ing wektu sing kritis. Saiki, udakara 250 yuta bocah-bocah manggon ing wilayah lan negara sing kena pengaruh fragility lan kekerasan.

Inisiatif Peacebuilding, Pendidikan lan Advokasi UNICEF - Learning for Peace - diluncurake ing taun 2012 kanggo ngatasi masalah-masalah kasebut - lan takon kepiye cara nggunakake pendhidhikan lan layanan sosial kanggo menehi kontribusi kanggo perdamaian, kohesi sosial lan ketahanan? Program kasebut nandur modal ing riset kanggo ngatasi kesenjangan sing signifikan ing ilmu lan bukti babagan kontribusi pendhidhikan kanggo perdamaian. Asil utama program kasebut dituduhake ing konferensi kasebut lan ngasilake diskusi macem-macem masalah babagan pendhidhikan perdamaian - kabijakan, guru lan lembaga pemuda, uga gender, ketimpangan pendhidhikan, lan pencegahan konflik. [terus maca…]

Research

Badan Anak lan Remaja ing Peacebuilding: Pencegahan Konflik lan Pendidikan Perdamaian

Pelatihan pendhidhikan perdamaian lan mediasi ing sekolah kudu dideleng minangka alat pencegahan konflik sing cukup sumber daya tinimbang mung langkah rekonsiliasi pasca konflik. Ing wulan Maret taun iki, gabungan saka organisasi non-pemerintah internasional nerbitake laporan babagan bocah-bocah lan pemuda minangka promotor perdamaian sing sukses ing komunitas sing dikepung konflik. Laporan kasebut gumantung marang studi kasus saka Kolombia, DRC lan Nepal, lan para penulis nggawe kesimpulan yen integrasi bocah lan pemuda ing proyek perdamaian nyumbang kanggo nyuda kedadeyan kekerasan lan diskriminasi ing komunitas sing diteliti. [terus maca…]

Warta & Sorotan

Pemudha lan Perdamaian Berkelanjutan: Napa Pendidikan Kewarganegaraan Global Penting

Miturut Laporan Indeks Perdamaian Global 2015 udakara 13,4% PDB jagad ($ 14.3 Trill) ilang amarga konflik ing taun 2014. Iki padha karo ekonomi gabungan Brasil, Kanada, Prancis, Jerman, Spanyol lan Inggris. Biaya konflik akeh banget tumrap para pemudha utamane ing sisih kidul global. Tulisan iki dening Moises Machipisa nyedhiyakake analisis kenapa Pendidikan Kewarganegaraan Global (GCED) kritis kanggo nggawe perdamaian berkelanjutan lan kenapa para pemudha dadi aktor kritis ing proses iki. [terus maca…]

Laporan Kegiatan

Nggawe perdamaian saka universitas Kolombia

"Peacebuilders" minangka program sing ngupayakake integral 1,200 siswa universitas ing Kolombia, melu program beasiswa "Impen Perdamaian" Yayasan Bancolombia, ing ilmu, katrampilan, kemampuan lan sikap sing kondusif kanggo mbangun Budaya Damai. Program kasebut ditindakake dening Yayasan Escuelas de Paz (Sekolah Damai) adhedhasar enem komponen sing diajokake UNESCO ing manifesto 2000 kanggo budaya perdamaian lan non-kekerasan. Iki uga adhedhasar enem pilar sing diangkat dening metodologi pendhidhikan kanggo perdamaian, sing dikenal kanthi jeneng "Kembang kanggo Budaya Perdamaian". [terus maca…]

Laporan Kegiatan

Swara babagan peran pendhidhikan kanggo nggawe perdamaian

Ing konferensi anyar babagan peran pendhidhikan kanggo nggawe perdamaian lan kohesi sosial, Chantal Rigaud ngewawancarai limang peserta sing makili limang negara mitra Global Partnership for Education (GPE) (Republik Afrika Tengah, Republik Demokratik Kongo, Liberia, Rwanda, lan Kidul Sudan) sing pancen ora ana konflik utawa isih ngalami fragility amarga ana konflik sing kepungkur. Dheweke nerangake kepiye carane nggunakake pendhidhikan kanggo mbangun masyarakat sing luwih kohesif lan tentrem. [terus maca…]

Warta & Sorotan

Napa pendhidhikan ing kahanan darurat mesthine kudu dadi prioritas kanggo pimpinan dunia

Sanajan akeh wong sing pengin supaya bisa dadi luwih apik kanggo luwih saka 2.8 yuta bocah-bocah Siria sing saiki ora sekolah, kita asring gagal ngakoni manawa jumlah iki minangka bagean cilik saka bocah-bocah sing ora duwe pendidikan ing kahanan darurat ing saindenging jagad. Sanajan konflik minangka masalah serius kanggo pendhidhikan, iku dudu siji-sijine ancaman - mung ing waktu seprapat kabeh kahanan darurat iku kompleks amarga ana pirang-pirang sebab, saklawasé kaping lima minangka bencana alam lan sisane minangka darurat kesehatan masarakat. Ing jagad saiki, supaya bisa urip, kabeh bocah butuh pendhidhikan dhasar. Pendhidhikan minangka media sing ngidini bocah bisa ngerti awake dhewe lan sesambungan karo jagad saubenge kanthi sesambungan karo bocah-bocah ing setelan sing aman. [terus maca…]

Warta & Sorotan

Pendhidhikan Hak-Hak Anak: Bingkai Pedagogi Sampeyan Kanthi Cara UNICEF

Dana AS kanggo UNICEF digunakake kanggo kaslametan, perlindungan, lan pangembangan bocah-bocah ing saindenging jagad liwat advokasi, pendhidhikan, lan penggalangan dana kanggo pakaryan UNICEF. Departemen Pendidikan nyumbang kanggo misi kasebut kanthi sumber daya pendhidhikan kewarganegaraan global TeachUNICEF, sing dibangun kanthi unik kanggo njamin kamulyan bocah minangka sing duwe hak. Pedagogi sampeyan uga bisa fokus ing iki, kaya panjelasan Daniel Sadowsky. [terus maca…]