Wulan: Desember 2015

Gerakan Bersatu kanggo Mungkasi Prajurit Anak: bayangan saka karya kita

Gerakan Bersatu kanggo Mungkasi Prajurit Anak, adhedhasar ing Washington, DC, yaiku mitra karo UMECS: Pusat Perdamaian, Pendidikan lan Pembangunan, sawijining LSM sing berbasis ing Uganda, kanggo ngrampungake misi sing disedhiyakake: kanggo ndhukung sekolah menengah lan pendidikan tinggi kanggo bocah-bocah lan para pemudha sing kena pengaruh saka konflik lan kemlaratan, bebarengan karo pendhidhikan perdamaian adhedhasar sekolah lan program bimbingan lan konseling, lan mbantu mbangun budaya perdamaian kanggo nyegah perang anyar. Ing ngisor iki minangka kutipan saka buletin akhir taun 2015.

Nggawe pendhidhikan kewarganegaraan global bisa ditindakake para pengungsi

Ozlem Eskiocak Oguzertem, Koordinator Program Pendidikan Hak Asasi Manusia Badan Bantuan lan Badan Kerja PBB kanggo Pelarian Palestina ing Timur Wétan (UNRWA) nuduhake crita babagan upaya UNRWA kanggo ngenalake lan nggabungake Pendidikan Kewarganegaraan Global (GCE) liwat Hak Asasi Manungsa, Resolusi Konflik lan Program Pendidikan Toleransi. "Kewarganegaraan global kanggo kabeh yaiku usaha jangka panjang. Ing UNRWA, kita ngakoni babagan proses evolusi GCE lan njupuk tindakan supaya para pengungsi melu proses iki. ”

Pengenalan Gaya Konflik

Sumber daya gratis iki kanggo guru lan pelatih gaya konflik nyedhiyakake pangenalan visual 3 menit kanggo konsep sing ndasari gaya konflik. Iki asring digunakake ing bengkel 1-2 jam sing ditrapake kanggo gaya konflik nanging bisa uga digunakake kanggo menehi tampilan cepet babagan gaya konflik.

Pandhuan Pelatih sing bisa didownload gratis kanggo Lokakarya Gaya Konflik sing Sukses

Pandhuan 25 kaca iki dening Dr. Ron Kraybill, sawijining pendidik perdamaian veteran lan pelatih kanthi pengalaman 30 taun ing saindenging jagad, dirancang supaya sapa wae sing duwe katrampilan dhasar ing fasilitasi klompok bisa nganakake lokakarya gaya konflik. Garis langkah demi langkah kanthi akeh conto masukan pelatih sing disaranake kalebu latihan latihan, saran kanggo mbukak lan nutup, bagean babagan budaya lan konflik, pitakonan diskusi, lan roleplay.

Nggawe Katentreman: Kepiye Sekolah Bisa Ngembangake Jagad sing luwih Damai

Panaliten Silvia Diazgranados Ferráns, instruktur lan calon doktoral ing Harvard Graduate School of Education, ngandhakake pendhidhikan perdamaian minangka lapangan rumit sing mbiyantu sekolah-sekolah nggawe komunitas sing nuwuhake perdamaian lan kewarganegaraan - kanggo nyengkuyung siswa supaya empati, kalebu, kritis. pamikir sing duwe katrampilan urip tentrem.

Vive la Educación lan la estrategia RESPIRA

Nylametake Bocah-bocah, sing dilayari ing Vive la Educación lan estrategia Respira, kalebu bienestar y a atención plena kanggo institusi pendidikan ing Kolombia. Casi 4000 dhokumèntasi iki bisa ditrapake kanthi pratandha ing saindenging zona negara-negara kasebut kanthi konflik ing Colombia desde 2013 sampeyan kudu yakin babagan pribadi.

Pendhidhikan kanggo Pangerten Internasional: Entuk Entuk Entuk Idea (1996)

Brosur iki minangka tindak lanjut saka sesi Konferensi Internasional Pendidikan (ICE) kaping 44, "Penilaian lan Perspektif Pendidikan kanggo Pengertian Internasional," sing dianakake ing taun 1994 ing Jenewa, Swiss. Sanajan kompleksitas tantangan sing diadhepi jagad sing ganti kanthi cepet, macem-macem tumindak sing digambarake ing karya iki nggambarake kekarepan umum lan menehi saran luwih lengkap babagan "filsafat pendidikan anyar," sing bakal nggabungake sawetara nilai moral positif sing umum kanggo kabeh negara.

Apa sing Ditangani Komisi Pendidikan Damai ing taun 1990-an? Komentar babagan Pandhuan kanggo Lima Laporan Konferensi.

Lima konferensi internasional dianakake sajrone taun 1990an dening Komisi Pendidikan Damai, subkelompok semi independen saka Asosiasi Penelitian Perdamaian Internasional. Konferensi kasebut dianakake ing Groningen (Walanda), Firenze (Italia), Kyoto (Jepang), Budapest (Hongaria), lan Valletta (Malta). Dokumen iki minangka komentar ringkes babagan topik sing diwenehake dening 124 makalah sing ditampilake ing konferensi kasebut.

Nenem Konferensi Internasional PEC (Komisi Pendidikan Damai) 1990-94

Komisi Pendidikan Damai (PEC) Asosiasi Riset Damai Internasional (IPRA) ngatur limang konferensi ing antarane 1990-1994 ing Groningen (Walanda), Firenze (Italia), Kyoto (Jepang), Budapest (Hongaria) lan Valletta (Malta). Laporan konferensi kanggo saben diterbitake. Pandhuan iki nggampangake referensi kontribusi ing pendhidhikan sing gegandhengan karo perdamaian sajrone wektu iki.

Tren Pendidikan Perdamaian (1998)

ERIC Digest iki nyemak pangembangan lan status pendhidhikan perdamaian ing Amerika Serikat ing taun 1998. Sawise survey kanthi cepet babagan gerakan pendhidhikan perdamaian saka asale karo klompok pendhidhikan cilik ing New England ing taun 1800-an liwat stigmatisasi minangka anti-Amerika sajrone wektu perang panas lan adhem, Digest nyedhiyakake luwih akeh perhatian marang tren pungkasan taun 1980an lan 1990an.

Damai ing Bumi liwat Pendhidhikan Damai! Sugeng Preinan saka Kampanye Global

Kanthi semangat tentrem lan preinan, Kampanye Global kanggo Pendidikan Perdamaian ngelingake kabeh visi lan komitmen sing padha kanggo Damai ing Bumi liwat Pendidikan Damai. "Budaya perdamaian bakal digayuh nalika warga jagad ngerti masalah global; duwe katrampilan kanggo ngrampungake konflik kanthi konstruktif; ngerti lan urip miturut standar internasional babagan hak asasi manungsa, jenis kelamin lan kesetaraan ras; ngapresiasi keragaman budaya; lan ngajeni integritas Bumi. Sinau kaya ngono ora bisa digayuh tanpa pendhidhikan kanthi disengaja, berkelanjutan lan sistematis. ” - Pratelan wawasan Kampanye Global kanggo Pendidikan Perdamaian

Gulung menyang Top