100+ Sumber Daya Pendidikan Online kanggo Perdamaian (lan Keadilan) Online Gratis

Foto dening Matteo Paganelli ing Unsplash

(Dipunbabar saking: Taylor O'Connor. Sedheng, 14 Mei 2020.)

100+ Sumber Daya Pendidikan Gratis kanggo Perdamaian (lan Keadilan) Online kanggo guru lan pendhidhik sing eling karo sosial kabeh garis

Sumber daya sing apik iki disiyapake dening Taylor O'Connor, peacebuilder, idealis, lan pemimpi. Taylor nerbitake blog Peacebuilding Saben Dina.

"Kita kudu inokulasi anak-anak kita nglawan militerisme, kanthi ndhidhik semangat pacifisme ... Buku sekolah kita ngluhurake perang lan ndhelikake medeni. Dheweke ndidik bocah kanthi gething. Aku bakal mulang perdamaian tinimbang perang, tresna tinimbang sengit. " - Albert Einstein

Kepiye carane ngatur sumber daya

100+ sumber pendhidhikan akeh banget, mula aku menehi ringkesan babagan carane aku ngatur kabeh perkara iki.

Aku duwe telung bagean utama:

  1. Teori pendhidhikan perdamaian, kerangka kerja, lan perencanaan strategis
  2. Program pendhidhikan perdamaian kanthi bahan kurikulum
  3. Kurikulum lan materi pelatihan miturut tema

Bagean paling gedhe yaiku sing pungkasan. Ing ngisor iki sub-tema ing bagean katelu:

  • Tentrem lan tentrem
  • Ngrancang perang lan panganiaya
  • Antar budaya lan antar agama
  • Anti rasisme lan anti-bias
  • Keadilan sosial lan aktivisme
  • Hak lan tanggung jawab manungsa
  • Transformasi konflik lan tumindak non-kekerasan
  • Lingkungan lan kesinambungan
  • Keterlibatan komunitas lan tumindak sosial

Sumber bisa kalebu ing ngisor iki: pandhuan ngrencanakake, manual, toolkit, pandhuan kurikulum, paket rencana pelajaran, pelajaran tunggal (mung yen apik banget!), Paket maca lan teks, pandhuan sinau layanan, pandhuan perencanaan tumindak, lsp. lsp.

Kajaba iku, tautan sumber bisa uga didownload langsung, kaca web kanthi informasi babagan sumber daya bebarengan karo tautan undhuhan, kaca sumber kanthi pirang-pirang unduhan, utawa basis data rencana pelajaran, lsp. Sampeyan kudu ngetik email kanggo entuk undhuhan sawetara, lan aku nunjukake manawa relevan.

Kabeh kasedhiya ing basa Inggris, lan yen kasedhiya basa liyane, aku wis menehi ngerti.

Sawetara sumber kanggo konteks global, sawetara kanggo konteks regional, lan liya-liyane kanggo konteks negara utawa budaya tartamtu. Yen ora jelas ing judhul sumber daya, aku nyoba nuduhake ing katrangan kasebut. Yen sampeyan pendidik asli, sampeyan bakal ngerti cara adaptasi sumber kaya sing dibutuhake.

Aku mung milih sumber daya saka situs web sing lengkap (yaiku ora akeh link sing rusak ing situs iki), ing endi ora ana taktik kanggo adol sampeyan, lan situs web kayane bakal suwe. Sawetara situs web sing duwe sumber daya gedhe wis ilang nalika nulis, mula aku ora kalebu .

Yen aku ilang sumber daya utama, utawa yen ana sumber daya anyar sing apik, wenehake komentar, lan aku bisa nganyari iki mengko. Aku rencana nganyari saben taun.

100+ pendhidhikan gratis kanggo sumber perdamaian (lan keadilan)

Aku wis nuduhake 100 sumber ing ngisor iki lan nomer siji. Aku nggambarake 100+ amarga sawetara kalebu tautan menyang macem-macem sumber. Kajaba iku, cathet manawa sawetara organisasi duwe database ekstensif sing nutupi sawetara tema sing relevan, mula sawetara database kasebut dirujuk luwih saka sepisan kanthi tautan menyang koleksi bertema beda ing saben-saben. Kabeh, luwih saka 100, lan 100 sing wis dakkatutake kalebu paling apik sing paling apik.

: miturut sepisan sing dakkarepake, sumber daya sing dakkatutake gratis kanggo disebarake, lan informasi sing daktulis babagan kasebut akurat. Yen aku wis nambahake sumber apa wae sing ora kasedhiya kanggo didownload utawa nyalahake item kanthi cara apa wae, mangga dakkandhani (ing komentar utawa pesen), lan aku bakal njupuk utawa nyetel sing dibutuhake.


Teori pendhidhikan perdamaian, kerangka kerja, lan perencanaan strategis

Dokumen sing kalebu ing bagean iki mung makili pendhidhikan perdamaian utawa ora ana gandhengane langsung karo perdamaian. Ana akeh kerangka kerja kanggo pendidikan hak asasi manungsa, pendidikan anti-bias, pendidikan kanggo pembangunan berkelanjutan, lan liya-liyane. Iki ora kalebu. Sumber daya kurikulum kanggo tema kasebut kalebu ing bagean sabanjure.

Sawetara sumber ing bagean iki uga kalebu kegiyatan mulang lan sinau.

1. Sinau Mbusak Perang: Mulang Menyang Budaya Damai (2002) | dening Kampanye Hague kanggo Kampanye Global Peace kanggo Pendidikan Perdamaian

Paket 3-buku lengkap kalebu ringkesan teoretis, conto pelajaran, garis latihan guru, lan sumber daya jaringan kanggo perdamaian. Uga nganggo basa Rusia, Arab, Albania, lan Prancis.

2. Pendhidhikan Perdamaian: A Pathway to a Culture of Peace Edition (2019) | dening Pusat Pendidikan Perdamaian ing Universitas Miriam

Dokumen sumber sing bisa digunakake kanggo ndhukung pendhidhik kanggo nggabungake pendhidhikan perdamaian ing kelas, sekolah, lan sistem pendhidhikan.

3. Sinau Urip Bersama: Desain, ngawasi lan evaluasi pendhidhikan kanggo katrampilan urip, kewarganegaraan, perdamaian lan hak asasi manungsa (2008) | dening Deutsche Gesellschaft kanggo Internationale Zusammenarbeit GIZ (sadurunge GTZ)

Toolkit lengkap kanggo ngrancang, ngawasi lan evaluasi pendidikan perdamaian, pendhidhikan hak asasi manungsa, lsp.

4. Ngrancang Sinau kanggo Damai: Kerangka Kompetensi Pendidikan Perdamaian lan Pedoman Pendidikan (2016) | diterbitake dening Mainstreaming Peace Education Series, kerja sama organisasi masarakat sipil Eropa

Kerangka kerja kompetensi sing dikembangake kanggo ndhukung pendidik formal lan non-formal kanggo ngembangake kegiyatan Pendhidhikan Damai.

5. Manual penyelenggara Institusi Pendidikan Perdamaian (CIPE) adhedhasar Komunitas: pandhuan perencanaan pendhidhikan perdamaian (2007) | dening Institut Ilmu Perdamaian Internasional

Pandhuan babagan perencanaan, persiyapan lan strategi kanggo inisiatif pelatihan guru pendhidhikan perdamaian adhedhasar komunitas. Kalebu alat, kegiyatan, lan conto sing migunani.

6. Cah enom minangka Toolkit Peacebuilders (2016) | dening Bagian Pengembangan lan Partisipasi Remaja UNICEF

Paket pandhuan, alat lan kegiatan partisipatif kanggo perencanaan strategis lan evaluasi program perdamaian. Nggabungake panggunaan Framework-Learning Kompetensi Peacebuilding UNICEF.

7. Pedagogi transformatif kanggo pembangunan perdamaian: pandhuan kanggo para guru (2017) | dening Institut Internasional kanggo Pembangunan Kapasitas ing Afrika

Pandhuan kanggo para guru babagan kenapa lan carane mulang babagan perdamaian. Kalebu 20 kegiatan sinau pengalaman lan alat praktis kanggo pambiji sinau perdamaian.

8. Peacebuilding ing Komunitas sing Dibagi (2012) | dening Pusat Karuna Peacebuilding

Pandhuan sinau sing reflektif kanthi bab analisis konflik, intervensi perdamaian, dialog antar komunitas, penyembuhan sosial lan rekonsiliasi, nyiyapake fasilitator perdamaian, lan nggawe komunitas sinau. Kalebu 47 kegiyatan latihan. Kasedhiya uga ing basa Arab.

9. Mbangun Perdamaian Bersama: sumber daya praktis (2018) | dening Dewan Quaker kanggo Urusan Eropa

Dokumen referensi sing nyedhiyakake informasi babagan bab babagan perdamaian bisa makarya ing macem-macem sektor saka pendhidhikan, kesehatan, seni, bisnis. Kasedhiya uga ing basa Prancis, Rusia, Arab lan Turki.

10. Sinau Urip Bareng: Ketrampilan Mbangun, Nilai lan Sikap ing Abad Selikur Puluh (2004) | dening Biro Pendidikan Internasional UNESCO

Tinjauan kerangka pendidikan lan inisiatif sing ana gandhengane karo tema 'sinau urip bebarengan.'

11. Nggambarake Dasar-dasar Praktik Perdamaian (RPP): Buku Manual (2016) | dening Proyek Pembelajaran Kolaborasi CDA

Pandhuan kanggo ngetrapake pendekatan CDA kanggo sensitivitas konflik lan perdamaian. Kalebu alat sing migunani lan sumber daya fasilitasi kanggo analisis konflik lan perencanaan strategis perdamaian.

12. Pendhidhikan Perdamaian ing UNICEF (1999) | dening UNICEF

Kertas kerja sekolah lawas sing ngetrapake kepiye program Pendhidhikan Damai ing UNICEF bisa nggunakake macem-macem pengalaman pendidikan bocah kanggo ningkatake perdamaian lan kaadilan sosial.

13. Manual kanggo Colleges & Universitas Ngembangake Program Studi Perdamaian & Konflik (2018) | dening Kolaborasi Studi Konflik

Buku pegangan "kepiye" kanggo nulung perguruan tinggi lan universitas kanggo nggawe program studi perdamaian lan konflik.


Program lengkap karo kurikulum pembelajaran perdamaian

Sumber daya ing bagean iki kanthi eksplisit babagan perdamaian utawa perdamaian. Saben cenderung ngetutake kerangka unik dhewe sing kalebu campuran tema.


Kurikulum lan materi pelatihan miturut tema

Sawetara tautan minangka paket kurikulum sing bisa diunduh kanthi akeh kegiyatan, sawetara minangka rencana pelajaran tunggal kanggo kegiyatan sing luar biasa, sawetara yaiku edhisi kelas lan sumber daya, lan liya-liyane sing nyambung menyang situs web sing kasedhiya akeh rencana pelajaran kanggo diunduh saben wong. Sawetara minangka bahan maca sing bisa digunakake kanggo nggawe kurikulum lengkap, utawa link menyang situs web kanthi handout lan bahan kelas sing bisa diunduh.










Kanggo para pamiarsa sing pancen seneng karo topik iki, perlu dingerteni manawa sampeyan kudu mriksa Kampanye Global kanggo Pendidikan Perdamaian. Mlebu kanggo buletin saben wulan kanggo tetep nyambung. Aku ora duwe afiliasi karo dheweke. Aku mikir dheweke hebat, lan dheweke pancen dadi sumber lan komunitas warta pendhidhikan perdamaian, pandangan, riset, kabijakan, sumber daya, program, lan acara ing saindenging jagad


198 Tumindak kanggo Damai | ing Peacebuilding Saben Dina

Dadi pisanan komentar

Nggabungake diskusi ...