Era Nuklir Anyar
Era Nuklir Anyar
gabung3-2
Gabung & Nyokong Kampanye!
pemetaan-perdamaian-ed-banner-GCPE
PENDAFTARAN PENDIDIKAN DAMAI
koneksi-corona-slider
CORONA
Sambungan:
learning
kanggo
gawe anyar
donya
Anggota Institusi / Anggota Koalisi

"Melu Kampanye iku penting banget kolaborasi lan kontribusi bebarengan kanggo ndandani budaya panganiaya ing budaya saka dialog lan katentreman. "
- Asosiasi Riset Perdamaian Spanyol (AIPAZ)

peace-ed-clearninghouse-slider
Clearinghouse Pendidikan Perdamaian
Geser GCPE-Pratelan

Pernyataan Kampanye: "Budaya perdamaian bakal ditindakake nalika warga ing jagad ngerti masalah global; duwe katrampilan kanggo ngrampungake konflik kanthi konstruktif; ngerti lan urip miturut standar internasional babagan hak asasi manungsa, jenis kelamin lan kesetaraan ras; ngapresiasi keragaman budaya; lan ngurmati integritas Bumi. Sinau kaya ngono ora bisa digayuh tanpa pendhidhikan kanthi disengaja, berkelanjutan lan sistematis. ”

panah sadurungé
panah sabanjure

LATEST

Warta & Sorotan

Saka Foxes and Chicken Coops * - Refleksi babagan "Kegagalan Agenda Wanita, Perdamaian lan Keamanan"

Negara-negara anggota PBB gagal netepi kewajiban UNSCR 1325, kanthi rak-rak virtual saka rencana tumindak sing akeh diwartani. Nanging, jelas manawa kegagalan kasebut ora ana ing Agenda Wanita, Perdamaian lan Keamanan, utawa ing resolusi Dewan Keamanan sing nyebabake, nanging ing antarane negara-negara anggota sing wis stonewalled tinimbang ngetrapake Rencana Aksi Nasional. “Wonten endi?” pamicara ing Dewan Keamanan bubar takon. Minangka Betty Reardon mirsani, wanita ing lemah, makarya ing tumindak langsung kanggo nepaki agenda. [terus maca…]

Tandha Tindakan

Surat mbukak kanggo Anthony Blinken njaluk proses visa sing adil lan efisien kanggo akademisi Afghan sing beresiko

Panjaluk iki saka akademisi Amerika menyang Sekretaris Negara njaluk tumindak kanggo mbusak alangan sing ngalangi proses visa sing efisien lan adil kanggo akademisi Afghan sing beresiko. Kita ngajak kabeh supaya nyebarake surat kasebut liwat jaringan masing-masing lan nyengkuyung wong Amerika supaya ngirim menyang Senator lan Perwakilan. [terus maca…]

Laporan Kegiatan

Ancaman nuklir, keamanan umum lan perlucutan senjata (Selandia Baru)

Ing taun 1986, pamrentah Selandia Baru ngetrapake pedoman Studi Perdamaian kanggo ngenalake pendidikan perdamaian menyang kurikulum sekolah. Taun candhake, parlemen ngadopsi undang-undang sing nglarang senjata nuklir - nguatake kabijakan minangka owah-owahan menyang kebijakan luar negeri adhedhasar keamanan umum. Ing artikel iki, Alyn Ware mengeti ulang tahun 35th saka undang-undang bebas nuklir, nyoroti hubungan antara pendidikan perdamaian lan owah-owahan ing kabijakan keamanan, lan nyaranake tumindak luwih lanjut kanggo pamrentah lan warga Selandia Baru kanggo mbantu ngilangi senjata nuklir sacara global. [terus maca…]

Bintang

Sambungan Corona

Mratelakake panemume

Sambungan Manungsa Dijalin ing Kasangsaran Manungsa

Unsur sing ora digatekake ing pengalaman COVID yaiku carane bisa mimpin kita menyang refleksi babagan sesambungan manungsa sing nggawa kita liwat kasangsaran, menehi kita rasa fisik sing nyata dadi anggota saka siji kulawarga manungsa, bisa ngrawat saben liyane, kaya sing kudu kita lakoni. yen kulawarga arep urip. Kiriman iki minangka conto sing jelas babagan pengalaman kasebut. [terus maca…]

Warta & Sorotan

Krisis Senyawa: Corona ing Zona Konflik

Artikel sadurunge ing seri Koneksi Corona utamane fokus ing ketidakadilan lan disfungsi struktur global sing wis kabukten bisa ditrapake dening pandemi kasebut. Ing artikel iki, kita narik perhatian para pendhidhikan perdamaian manawa kasunyatan COVID nggawe akeh ketidakadilan kasebut dadi luwih parah. [terus maca…]

Melu kampanye

Kalender Global

KURIKULER GRATIS

Pratelan & Tujuan Kampanye

Pernyataan Kampanye:
"Budaya perdamaian bakal bisa digayuh nalika warga jagad ngerti masalah global; duwe katrampilan kanggo ngrampungake konflik kanthi konstruktif; ngerti lan urip miturut standar internasional babagan hak asasi manungsa, jenis kelamin lan kesetaraan ras; ngapresiasi keragaman budaya; lan ngurmati integritas Bumi. Sinau kaya ngono ora bisa digayuh tanpa pendhidhikan kanthi disengaja, berkelanjutan lan sistematis. ”   

Tujuan Kampanye
Kampanye Global kanggo Pendidikan Perdamaian ngupayakake budaya perdamaian ing komunitas-komunitas ing saindenging jagad. Iki nduweni rong tujuan:

1. Kaping pisanan, kanggo nggawe kesadharan umum lan dhukungan politik kanggo ngenalake pendhidhikan perdamaian ing kabeh bidang pendidikan, kalebu pendhidhikan non-formal, ing kabeh sekolah ing saindenging jagad.
2. Kapindho, kanggo ningkatake pendhidhikan kabeh guru supaya mulang kanthi tentrem.