Gabung karo Kampanye Global kanggo Pendidikan Perdamaian!

Tulung kita tuwuh gerakan global sing maju lan nyengkuyung pendidikan perdamaian.

Kampanye Global kanggo Pendhidhikan Perdamaian minangka gerakan global para pendidik perdamaian individu lan LSM pendhidhikan sing setya ngembangake budaya perdamaian liwat pendidikan perdamaian. Anggota ngupaya nyebarake lan ngembangake pendhidhikan perdamaian ing wilayahe dhewe nalika melu, yen bisa, ing kerjasama transnasional kanggo ngatasi ancaman global kanggo perdamaian. 

Babagan Kampanye Global

Kampanye Global kanggo Pendidikan Perdamaian (GCPE) diluncurake ing Konferensi Den Haag kanggo Perdamaian ing 1999. Iki minangka jaringan non-formal, terorganisir internasional sing ningkatake pendhidhikan perdamaian ing antarane sekolah, kulawarga, lan komunitas kanggo ngowahi budaya kekerasan dadi a budaya tentrem. Kampanye nduweni rong tujuan:

  1. Nggawe kesadharan umum lan dhukungan politik kanggo ngenalake pendhidhikan perdamaian ing kabeh bidang pendidikan, kalebu pendhidhikan non-formal, ing kabeh sekolah ing saindenging jagad.
  2. Kanggo ningkatake pendhidhikan kabeh guru kanggo mulang perdamaian.

apa
Pendidikan Perdamaian?

Clearinghouse Pendidikan Perdamaian

Clearinghouse Pendidikan Perdamaian

Kalender Global

Pendidikan Perdamaian Global
Calendar

Youth
hub

Apa sing bisa ditindakake pendhidhikan kanthi konkrit (lan realistis) kanggo nyuda ancaman kontemporer lan nuwuhake perdamaian sing langgeng?

Kertas putih iki nyedhiyakake ringkesan babagan peran lan potensial pendidikan perdamaian kanggo ngatasi ancaman lan tantangan global kontemporer lan muncul kanggo perdamaian. Kanthi mengkono, menehi ringkesan ancaman kontemporer; negesake dhasar saka pendekatan transformatif efektif kanggo pendidikan; mriksa bukti efektifitas pendekatan kasebut; lan njelajah kepiye wawasan lan bukti kasebut bisa mbentuk masa depan bidang pendidikan perdamaian.

Warta Paling Anyar, Riset, Analisis & Sumber Daya

Ngurmati Betty A. Reardon (1929-2023)

Kampanye Global kanggo Pendhidhikan Perdamaian (GCPE) lan International Insitute on Peace Education (IIPE) ngurmati warisan Betty A. Reardon, sarjana perdamaian feminis perintis lan kondhang lan ibu saka bidang akademik pendidikan perdamaian. Minangka co-founder saka GCPE lan IIPE, Betty mentoring lan inspirasi ewu ing saindhenging donya. Warisan dheweke terus ditindakake dening akeh siswa lan kanca-kancane. Situs iki darmabakti kanggo njaga memori lan piwulange.

Pemetaan Pendidikan Perdamaian

"Pemetaan Pendidikan Perdamaian" minangka inisiatif riset global sing dikoordinir dening GCPE. Iki minangka akses terbuka, sumber online kanggo peneliti pendidikan perdamaian, donor, praktisi, lan pembuat kebijakan sing nggolek data babagan upaya pendidikan perdamaian formal lan non-formal ing negara-negara ing saindenging jagad kanggo ngembangake perdamaian adhedhasar kontekstual lan adhedhasar bukti. pendidikan kanggo ngowahi konflik, perang, lan kekerasan. 

Direktori Global

Ing endi Sinau Pendidikan Perdamaian

Wong Damai Ed

Humans of Peace Education

bibliography

Bibliografi Pendidikan Perdamaian

Warta, Riset,
& Analisis

Nyebarake pesen Kampanye Global kanggo Pendidikan Perdamaian lan dukung upaya kita bebarengan!

Gabung karo Kampanye & bantu kita #SpreadPeaceEd!
Mangga ngirim kula email:
Gulung menyang Top